Vi bodde först på västkusten på Mtoni Marine Center. Riktig tropik-känsla, med moskitnät över sängarna, vilket var helt nödvändigt med tanke på malariamyggorna. En dag gjorde vi en utflykt med segelbåt till Prison Island där vi bland annat tittade på jättesköldpaddorna. Varje sköldpadda hade ett registreringsnummer påmålat baktill, allt för att personalen skulle hålla koll på att inga sköldpaddor försvann. Det hände tydligen att "sköldpaddsskalsjägare" tog sig till ön nattetid för att komma över ett fint exemplar.

 

Efter några dagar flyttade vi till östkusten där vi bodde på Palm Beach Inn i Bwejun. Hotellet låg alldeles nere vid stranden som var härlig. En dag åkte vi på utflykt med en Land Rover, ca 5 km längs stranden till en lagun innanför korallreven. Där var det fint att snorkla. I närheten av Palm Beach Inn odlades det alger i havet. Algerna exporterades sedan till Japan, där de tydligen används till allt möjligt.

 

Väldigt fina stränder och det var också östkusten som var den största upplevelsen då det inte var så exploaterat när vi var där utan det var den primitiva naturupplevelsen som var den stora behållningen.

 

Skylten från poolområdet är från ett hotell utanför Dar-es- Salaam där vi övernattade innan flygresan hem.

 

 

9-14 augusti 1996

Stranden i Bjewun

Jag och en Skalman.

(Jag håller emot med tårna och sitter inte riktigt.)

"Att inte använda baddräkt kan vara

farligt för andra människors hälsa"

 

 

 

 

Tillbaka till Mina resor

Tillbaka till första sidan

Zanzibar

                Tanzania