Barcelona är en stor stad. Inte minst känns det som en ganska utspridd stad. Så det var inte självklart att hitta "rätt" ställen. Att strosa längs huvudgatan Ramblan hörde givetvis till. Vi åkte med hop-on-hop-off-buss och det var nog ett bra sätt att ta sig runt till olika sevärdheter.

 

Vi tog oss upp till Tibidabo med spårvagn och bergbana. Där fick vi en fin vy över stan och kunde uppleva folklivet i den gamla nöjesparken som fanns där uppe.

 

 

 

   

Utsikt över Barcelona från Tibidabo.

 

 

 

Det är lite svårt att inte nämna Gaudi eftersom det är hans byggnader som sticker ut extra. Till exempel Casa Milā med vågor som förebild och där balkongerna liknar tång. Och förståss Sagrada Familia, som började byggas 1882 och som man beräknar ska vara klar om ca 25 år. Lika mycket lyftkranar som kyrktorn än så länge... Vi var också till Parc Güell som även det är ett Gaudi-verk.

 

 

 

 

Casa Milā

 

 

 

Sagrada Familia

 

 

 

Parc Güell, som

pepparkakshus

med sockerglasyr

 

En kväll passade vi också på att titta på ljud- och ljusföreställning vid Font Māgica, Placa d'Espanya. Klassisk musik och opera varvades med pop. Och vi var inte ensamma som var där.

 

 

 

 

Juni 2009

 

Klicka för att se en liten film med

Magiska fontänen

 

 

Tillbaka till Mina resor

Tillbaka till första sidan

Barcelona

                   Spanien